Om oss


Skärmavbild 2014-03-21 kl. 08.52.39.png

Splendida är en privat aktör inom hemtjänst. Vi erbjuder även personlig assistans, ledsagning/avlösning, utbildnings- och utvecklingstjänster. Vi är godkända av Stockholms stad och bedriver vår verksamhet för närvarande i Stockholms innerstad och söder om söder, men snart även i andra delar av Storstockholm. Vi är godkända av IVO att bedriva personlig assistans i hela landet.

Splendida startade i oktober 2013 och verksamheten växer i rask takt.

Vi drivs av idén att omsorgen kan bli bättre. Om man gör som man alltid gjort kommer ingenting att förändras. Svaret på frågan vad som gör omsorgen bra är inte samma idag som för trettio år sedan, och kommer inte att vara samma om ytterligare trettio år. Därför ligger vi ett steg före och ser dessa nya förutsättningar som en utmaning.

Vissa saker förändras däremot inte, och det är att man vill kunna känna sig trygg och att man trivs bäst då man får bygga relationer med människor. Människor som vet vad jag behöver och vad jag tycker om. Därför är det självklart för oss att erbjuda kontinuitet – du ska kunna lita på att du får hjälp av just din kontaktperson så långt det är möjligt. Du ska också ha möjlighet att välja hur du vill ha det, och därför sätter vi din delaktighet i första rummet.

Vi lovar inte en massa saker som vi inte kan hålla, men vi håller det vi lovar. Vår ambition är kontinuitet. Vi lovar att du ska kunna känna dig trygg. Vi lovar att du ska kunna få tag på oss, när som helst. Dessa löften håller vi.

 

Vi som driver Splendida

Carina Mannberg

Carina är Splendidas grundare och VD, ursprungligen från Norrbotten. Hon är utbildad narkos- och ambulanssjuksköterska och har lång erfarenhet av vården. Carina har tidigare bland annat varit verksamhetschef både inom landstinget och för ett privat demensboende.

Linda-Marie Kyngäs

Linda-Marie är samordnare på vårt kontor i Farsta med ansvar för områdena Farsta, Skarpnäck, Årsta-Vantör, Älvsjö och Hägersten-Liljeholmen. Hon är från Hudiksvall i Västernorrland, men flyttade till Stockholm 1999. Hon har arbetat inom vården sedan 2000, mest inom hemtjänsten som vårdbiträde, både inom kommunal och privat regi. Linda-Marie har även erfarenhet från äldreboende och arbetet som samordnare.

Daniel Svensson

Daniel är en av två samordnare på Södermalm, han har ansvar för kunderna öster om Götgatan, Östermalm (Centrala) och Norrmalm. Daniel är ursprungligen från Helsingborg men bott i Stockholm i över 10 år. Han har tidigare arbetat som personlig assistent, samordnare, och biträdande verksamhetschef.  Daniel har även arbetat med boendestöd, hushållstjänster och fastighet skötsel. 

Lali Kurashvili.

Lali är den andra samordnaren på Södermalmskontoret, med ansvar för kunderna väster om Götgatan och Östermalm (Yttre områden). Hon kommer ursprungligen från Georgien men flyttade till Sverige 2002. I Stockholm har Lali bott sedan 2004. I grunden är hon utbildad meteorolog (doktor utbildning), geografi och har arbetat som geografilärare på gymnasienivå och som forskare inom meteorologi. Men Lali är även undersköterska och har arbetat inom vården i 12 år, mest inom hemtjänsten, privat regi. Som samordnare har hon arbetat i 3 år men även varit tolk i Georgiska och Ryska språket.  

Carina Mannberg

Carina Mannberg

Daniel Svensson

Daniel Svensson

Följ oss gärna på Twitter och Instagram.


Adress: Splendida AB, Box 4238 102 65 Stockholm - E-post: info@splendida.se