Blogg

2018-12-24

Splendida önskar er alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År

2018-11-01

Splendidas Hemtjänst övergår i Attendos regi från och med 2018-11-01

Vi tackar alla hemtjänstkunder för den här tiden

2018-06-22

Vi hoppas att ni alla har en fin midsommar! Var rädda om varandra 

midsommar.png

 

2018-02-13

Idag firar vi Fettisdagen och gläder oss och njuter av att äntligen få ta en smaskig tugga av en Semla. Vissa föredrar att äta Semlan med en god kopp kaffe och andra att avnjuta den med varm mjölk, en så kallad "het vägg". Oavsett vad man föredrar så är den verkligen värd att firas och vi gör det med en traditionell fyllning gjord av mandelmassa, mums säger vi

IMG_4221.JPG

2017-12-24

Vi på Splendida önskar Er alla en God Jul 

IMG_3824.JPG

 

2017-12-15

Nyss har Luciadagen passerat och många av oss har njutit av goda lussekatter och skönsång av Luciatågen. På Splendida planerar vi jul- och nyårshelgens bemanning för fullt så alla våra kunder skall få sina insatser av "julens hjältar" som arbetar dessa helger hos oss. Vi hoppas på att tredje advent som står bakom dörren kommer att bli stämningsfull och kanske någon liten snöflinga i luften som förstärker känslan av att julen snart är här

Trevlig 3:e advent och helg önskar vi till Er alla 

IMG_20141207_145546.jpg

2017-10-13

Idag är det en alldeles speciell dag för idag firar Splendida 4 års jubileum. 13 oktober 2013 startade Splendida hemtjänsten i en lokal på Skanstull förväntansfulla på vårt nya uppdrag. Idag med facit i hand är vi så glada att vi startade denna verksamhet för vi har förmånen att träffa alla dessa fantastiska människor i olika åldrar som väljer oss till utförare av hemtjänstinsatserna. Vår personal har alla gemensamt att de trivs att arbeta med människor i deras hem och de gör strålande insatser varje dag och skapar relationer med våra kunder så att de kan känna sig trygga. Våra samordnare gör ett strålande arbete genom att hålla god kontinuitet hos kunden när de skapar alla scheman och organiserar allt övrigt kring kunderna. Tillsammans så är vi ett team som samarbetar och driver företaget framåt. Hipp hipp hurra för helt fantastiska 4 år. 

 

 

 

2017-06-01

1 Juni är här och vad passar inte bättre i sommarvärmen än en svalkande smoothie?! Även om det just nu inte är någon värme. Det är gott att fylla en smoothies med olika frukter för att få en riktigt vitaminkick. Hos oss på Splendida brukar vi berika smoothies med grädde och yoghurt för att öka energi intaget hos våra kunder. Ägg är också energirikt och fungerar fint att ha i som berikning också. Det brukar vara mycket uppskattat. Det går även att frysa och servera som glass vid senare tillfälle, frys då in det i lagom portionsstorlekar.

Nedan bjuder vi på en mycket enkel smoothie, tillsätt lite socker så går denna också fint att frysa. Receptet ger två glas smoothie.

 1 banan
 1 dl frysta hallon
 ½ tsk riven färsk ingefära
 2 dl äppeljuice

Skala bananen. Mixa till en slät och fluffig smoothie.Klart!

 

2017-05-19

Hej

Sommaren är på intåg, vi håller för fullt på att rekrytera sommarvikarier inför sommarens semestrar. Enligt Socialstyrelsens undersökning vad de äldre tycker om äldreomsorgen 2016 så får Splendida absolut bäst poäng i att våra kunder känner förtroende för personalen som kommer dit. Detta vill vi såklart upprätthålla även när kontaktpersonen har semester därför försöker vi att alla vikarier ska ha träffat kunderna innan samt att de får utbildning i hur vi vill att man beter sig på arbetet. Vi lägger stort fokus på att även våra vikarier ska förstå vikten av att anpassa hjälpen till hur kunden vill ha det och bemötandet mot kunden. Detta är två andra punkter vi får högt på i Socialstyrelsens undersökning. Årets vikarieutbildning kommer hållas om två veckor. Årets undersökning är i full gång och har kommit ut via posten, resultatet presenteras i oktober.   

 

2017-05-05

Hej!

Sköna maj välkommen… säkert var vi många som i söndags firade in Valborg med sång, brasa och fyrverkerier. Detta är en tradition som vi har firat sedan 1400 – talet. Då syftade brasorna mest till att skrämma bort häxor och liknande otyg. 1 maj som vi firade i måndags är en nyare tradition, sedan slutet på 1800-talet är det arbetarrörelsens högtidsdag och firas i stora delar av europa. Folk går ut på gator och kämpar för arbetstagarens rätt! Sedan 2005 är det en röd dag i Svenska almanackan, den första helgdagen som inte har någon koppling till kristendomen eller forn historiska högtider. Nu är även nationaldagen en så kallad borgerlig högtid. På dessa högtider är det alltid kul att arbeta, inte bara för att man får ob-ersättning men man får höra så mång härliga historier från kunderna om både valborg och första maj. Och hur mycket de faktiskt betyder för äldre människor, ungdomar idag uppskattar nog inte alls dessa högtider på samma sätt, eller?

 

2017-04-21

Hej

Nu har påsken passerat och nästa vecka är det dags för årets planeringsdagar. Årets tema kommer vara kundkvalité. Vi på Splendida arbetar hela tiden med att förbättra vår kvalité. Därför har vi ett Kvalitetsråd som träffa en gång i månaden, det är en deltagare från varje kontor samt vårt skyddsombud. I kvalitetsrådet diskuterar vi förbättringsmöjligheter men vi hanterar även de avvikelser som kommer in. Vi har arbetat med allt från att förbättra introduktionen för nyanställda till att göra riskanalys på brandrisken på kontoren. Det är ett viktigt och roligt jobb. Som lite på gott och ont aldrig blir helt klart. Som kund eller som anställd kan du alltid komma med synpunkter eller förbättringsförslag. Använd blanketten på kontoren eller formuläret på vår hemsida.

Med de orden vill vi önska en trevlig helg!

2017-04-06

Hej

Våren är i fullgång och så även vår sommarplanering. Vill du jobba hos oss i sommar? I så fall ska du registrera ditt CV under fliken jobb. Vi söker främst undersköterskor men är du student som läser till undersköterska, sjuksköterska eller läkare och vill skaffa dig mer erfarenhet inom äldreomsorg är det också bra.

Splendida är ett hemtjänst företag med kunder på främst Södermalm och området kring Farsta. Du arbetar i ett lite team där vi stöttar varandra. Man lär snabbt lära känna både kollegor och kunder fort, vilket också skapar en enorm trygghet för dig. I din ansökan får det gärna framgå om du talar andra språk än svenska, om du har körkort och när i sommar du kan arbeta. Låter det spännande, ansök redan idag!

 

2017-03-24

Hej!

Nu är våren här och i helgen ställer vi om till sommartid! Vi är många som njuter av att det blir allt ljusare, både på kvällar och morgnar. Det har börjat kvittra i buskarna och i rabatterna tittar både snödroppar och krokusar fram. Kanske har ni till och med hitta tussilago?!

Allt fler av kunderna vill använda sina promenader och njuter massor av att få gå ut. Ibland undrar jag om man njuter bättre när man blir äldre?! Känns inte som jag behöver skriva om nyttan med att komma ut i friska luften. Men är ni ändå nyfikna så har ni här ”12 oväntade hälsovinster med att gå” .

Är du eller din anhörig inte beviljad promenader så kontaktar du bara din biståndshandläggare. Man kan bli beviljad allt ifrån en promenad i veckan till flera stycken.

 

2017-03-09

Hej

Den här veckan skulle vi egentligen haft en ordentlig presentation av vårt nya kontor på Brännkyrkagatan 44. Bygget av det nya kontoret är klart men det är inte spacklat och målat än, därför känner vi att det får dröja lite. Men vi kan passa på att berätta att vi trivs mycket bra och börjar komma på plats. Det är några få lådor kvar att packa upp. Förutom att det är uppbyggt ett helt nytt rum så har vi satt in en dörr till avdelningen där samordnarna sitter samt ljudisolerat ett annat kontor bättre. Här har ni några bilder på hur det såg ut förra veckan. 

2017-02-24

Hej

Nästa vecka är det fettisdagen och mars tar sin början. Även om det just denna vecka har varit väldigt mycket vinter så känns det ändå som att våren är på väg. Solen börjar värma, fåglarna kvittrar och tittar man noga i rätt rabatt så kan man se små tecken på vår. Det börjar även bli ljust både på morgonen och när vi nu går från kontoret på eftermiddagen! Kanske tar jag i nu och det är långt till vår men man kan ju få hoppas. Denna vecka har också förgyllts av att vår kollega Sarah blev mamma till en söt lite flicka, hela Splendida gläds för hennes skull! Vi hoppas såklart att hon snart kommer och hälsar på oss.  

Vi på Splendida tänkte hur som bjuda på ett enkelt semmelrecept inför nästa vecka. Vi väljer ett klassiskt recept från ICA och ingen warp, semla med sylt eller semmeltårta.

Ingredienser
Portioner: 10 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
2 krm salt
2 krm salt
ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

Pensling: Ägg
Fyllning:100 g mandelmassa och 2 - 2 1/2 msk mjölk
Garnering: 2 dl vispgrädde och Florsocker

Så här gör du: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Sätt ugnen på 250°C.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 min.

Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt bullarna kallna på galler.

Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråm och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna.

Garnering: Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och lägg på locken. Pudra över florsocker och servera semlorna

2017-02-09

Hej

I veckan firades samernas nationaldag. Samerna är erkänt som ursprungsfolk i Sverige, Norge och delar av Finland.  Samiskan är också ett officiellt minoritetsspråk i Sverige. Deras nationaldag firades och det tv sändes. När jag såg firandet på tv fick jag lite perspektiv på mina egna traditioner och vad som är viktigt för mig. Är det inte ganska fantastiskt att man när man blir gammal idag faktiskt kan utforma sin hjälp som man vill ha den i stor utsträckning. Man kan önska speciella språkkunskaper både i hemtjänst och på boende. Du kan bo på boende som också tar emot ditt husdjur, är inriktat på kristendom eller seniorboende för homo-, bi- och transpersoner. Säkert kommer det komma hemtjänst och boenden för andra minoritetsgrupper och regioner, om det inte redan finns kommer det nog komma hemtjänst eller boende för veganer.  Eller vad tror du?

Även vi på Splendida vill gynna denna utvecklig, vår inriktning är mat. Som kund hos oss ska du få den mat du önskar. Vi förespråkar hemlagad mat och så få – helst inga matlådor. Många av våra traditioner och minnen kommer genom maten. Jag skulle bli så glad om någon kunde lag den köttfärssås som jag alltid lagar när jag blir gammal. Att man dessutom får umgås med varandra när maten lagas är ju bara ett plus.

Bjuder på en bild från Jokmoks vintermarknad

Bjuder på en bild från Jokmoks vintermarknad

2017-01-24

Hej

Nu är vi mitt i de berömda oxveckorna, de sträcker sig ända till fettisdagen. Tydligen är detta ett nytt påfund. Förr i tiden kallade man perioden mellan midsommar och allhelgonahelg för oxveckor, för att det inte var några helger som bröt av de hårda arbetet och att man då fick slita som en oxe. Jag har en lite känsla av att dagens oxveckor mer handlar om att vi inte har några pengar kvar efter jul. Även om det står att det mer syftar på mörkret och kylan, i februari/mars blir det betydligt ljusare och skönare klimat. Själv njuter jag redan nu att det är ljusare längre och längre för varje kväll.

Hur som tänkte vi på Splendida bjuda på ett recept på en maträtt som är billig och god. Eftersom lönen kommer imorgon. Säkert en klassiker för många medan de yngre läsarna kanske inte ens har smakat…

Kålpuddning

Ingredienser, 4 port

 • 1 kålhuvud à 1 3/4 kg

 • 2 msk margarin

 • salt och peppar

 • 2 msk sirap

 • 600 g blandfärs

 • 2 1/2 dl vatten

 • 1 tsk salt

 • 1 krm svartpeppar

Till servering

 • potatis

 • lingonsylt

Så här gör du

 1. Sätt ugnen på 175°C.

 2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.

 3. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C.

 4. Till servering: Servera med potatis och lingonsylt.

2017-01-12

Nytt år nya möjligheter!

Först vill vi passa på att önska alla ett gott nytt år och vi hoppas att ni har haft en bra jul! Trots att den i allra högsta grad var grön i år.

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag, man kan säga att det varit fullt upp. Men nu kickar vi igång det nya året. Vi håller just nu på att packa ner de båda Södermalmskontoren i lådor för att imorgon fredag flytta till nya lokaler. Vi flyttar till Brännkyrkogatan 44, så för de som arbetar på Mariatorget kommer det inte bli så stor skillnad. För våra kunder kommer det inte heller att märkas. Vi kommer fortfarande ha två samordnare som planerarar och har kontakt med respektive område. Så fort vi är på plats kommer det bilder.

Vi planerar också förfullt vad som ska hända i vår, bland annat kommer vi ha HLR utbildning och arbetat med kvalitetsrådet kommer fortsätta. Så klart vill vi fortsätta utvecklas och ha nya smarta digitala idéer. Vi kommer tillexempel arbeta för att enbart ha digitala nyckelkvittenser.  

2016-11-23

Vår nya kollega?!

Den 30/11 kl. 16 bjuder vi på Splendida in till arbetsmingel! Är du undersköterska och vill jobba med äldre inom hemtjänst?! Då ska du komma på onsdag och presentera dig för oss. Ta med ditt cv, personliga brev och betyg.

Varmt välkommen till Tavastgatan 16. 
Evenemanget finns också på vår Facebook sida, sprid gärna till vänner och bekanta. 

 

2016-11-10

Köpa tid?!

Du vet väl att du kan köpa mer tid av oss på Splendida!? 

Kanske vill du ha hjälp med något som du inte får beviljat av biståndshandläggare. Exempelvis om du vill ha fler rum städade än vad du har beviljat, då kan du köpa den tiden av oss eller om du vill ha fönsterputs två gånger per år. Du kan även köpa tid för att få hjälp att gå ut med hunden. Eller om du vill köpa tid för att gör något kul, kanske gå och shoppa, gå på bio eller en skogspromenad. Du kan även köpa tid för att få följe till läkaren, hjälp med datorn eller matlagning inför en fest. Du kan köpa tid regelbundet eller bara vid ett tillfälle.

Självklart kan du köpa tid utan att ha ett biståndsbeslut.

Det är du som bestämmer vad du gör med tiden du köper, ring ditt närmaste Splendida kontor för att få mer information. Glöm inte att hushållsnära tjänster går att göra RUT-avdrag för.